Dobropeka v knjigarni in kavarni Barabuk

  Ni komentarjev    
Letos poteka že druga Dobropeka v organizaciji Ljubljananjam. Dobrodelna akcija za vse kulinarične navdušence, ki celoten zaslužek dogodka nameni dobrodelni organizaciji. Letošnje dobrodelno društvo, ki bo prejelo ves izkupiček, se imenuje Sladki nasmehi. Slednji, s peko tort, otrokom v stiski podarjajo sladke nasmehe in čarobne trenutke. Dobrodelne akcije se lahko udeležite danes med 16:00 in 20:00 uro v kavarni in knjigarni Barabuk, na Rimski 23 v Ljubljani. Malo se posladkate in ob tem še naredite dobro delo!

Današnje dobropeke pa se bo udeležila tudi zasedba Mačjih pit, ki je včerajšnji popoldan preživela ob lupljenju in rezanju jabolk in hrušk, za čisto posebne Mačje mini jabolčne pite.

 Sestavine:
  • jabolka
  • hruške
  • limonin zest
  • sladkor
  • cimet
  • ščepec soli
  • strok vanilije
  • muškatni oreh
  • kardamom
  • testo za pite
Zelo enostaven recept, ki se s kančkom ustvarjalnosti spremeni v pravo gurmansko doživetje. 
Zamesite poljubno testo za pite in ga dajte v hladilnik dokler ne bodo nadevi pripravljeni. 

Začnemo z rezanjem jabolk in hrušk na majhne koščke, nato jih v loncu kuhamo s kozarcem vode, ščepcem sladkorja in z navedenimi začimbami. S sladkorjem ne smemo pretiravati, saj med kuhanjem sadje samo odda nekaj sladkobe. Količina sladkorja je odvisna od vrste jabolk, ki jih uporabimo.

Ko iz sadja že skoraj nastane čežana, s kuhanjem prenehamo in pustimo, da se nadev malo ohladi. Medtem vzamemo testo, ki je do sedaj že lepo ohlajeno in ga razvaljamo, Nato ga položimo v pekač za muffine. Vsak prostorček napolnimo s sladkim nadevom, vrh pit pa lahko okrasimo po želji. Mini pite pečemo, dokler testo ni pečeno.

"Prijatelji so kot kosi pite. Nikoli jih nimaš preveč in vedno te spravijo v dobro voljo!"





0 comments:

Objavite komentar