Restaurant Day: Martinova pita

Že poleti smo zasledili zanimiv dogodek Restaurant Day, ki deluje po principu pop up restavracij po celem svetu. Posamezniki, skupine prijateljev, ljubimci itd., ki so navdušeni kuharji, imajo na Dan restavracij priložnost odpreti kavarno, slaščičarno ali pa kar pravo restavracijo.
Tako smo se tudi sami v novembru odločili sodelovati na za nas precej skrivnostnem dogodku. Zakaj skrivnosten? Ker pred tem nismo imeli priložnosti testno obiskati kakšne pop up restavracije, ki bi v avgustu sodelovala na Restaurant day. In kako to? Ker je bila najbližja restavracija, če se ne motim, v Grazu.
Torej ...  bili smo prvi v Sloveniji, ki smo se lotili tega projekta. Pred objavo na uradni spletni strani dogodka, smo se sprva morali lotiti vse logistike, ki je potrebna ob odprtju restavracije - od izbire lokacije (po pravici povedan, še vsi bolj ali manj uživamo v "hotelu mama", tako da smo imeli omejene opcije) do primernega menija.
Glede na to, da je tokratni Restaurant day potekal ravno 15. novembra, torej malo po Martinovem, smo se odločili za Martinovo pojedino, vendar v obliki, ki nam je najljubša - v obliki pite!

Naš meni:
Predjed: Bučna juha s praženimi bučnimi semeni
Glavna jed: Pita iz rdečega želja obložena z raco / lečinimi polpeti
Sladica: Jabolčna pita s pijanimi hruškami

Ko smo uredili vso organizacijsko logistiko smo se hitro označili na zemljevidu in objavili dogodek na Facebooku. Ker smo bili rahlo nezaupljivi, smo se odločili, da prvič povabimo le prijatelje in bližje znance - nismo želeli ravno preceniti svojih sposobnosti.
Teden pred dogodkom, smo se dobili za testno pripravo pit, ki se je končala s precej nepredvideno zamudo po kakšnih sedmih urah rezanja, packanja in kuhanja. Zato smo se dotično soboto dobili precej zgodaj in pričeli s pripravami. Imeli smo do potankosti dodelano časovnico in delovni načrt, katerega smo se sprva še precej dobro držali, vendar je kasneje propadel in je vsak pač delal tisto kar je bilo potrebno.
Med prvimi koraki je bila priprava testa, kuhanje juhe, sveto maziljenje race in pa seveda kuhanje rdečega zelja z jabolki! Čas do prihoda prvih gostov je minil neverjetno hitro, celo prehitel nas je.
Takoj ob prihodu smo sprejeli naročila in začeli s finiširanjem mesne in vegeterijanske pite, jabolčna pa se je ravno pekla. Po prostoru se je vil čaroben vonj po sladkem rdečem zelju in hrustljavo zapečeni raci s pomarančo. Medtem ko so eni izmed nas servirali juho, so drugi že dekorirali glavne jedi in upali, da bo sladica pripravljena pravočasno.

Restaurant Day: Martinova pita, foto: Tia Čiček

Na srečo se je vse dobro izšlo in gosta sta bila zelo zadovoljna z našo ponudbo in zabavnim programom, ko sta nas opazovala ob pripravi jedi. Dolgčas nam zagotovo ni bilo, saj smo bili že v pričakovanju druge skupine. V drugo je zadeva stekla lažje in precej bolj tekoče.
All in all lahko rečemo, da obisk sicer res ni bil številčen, je bil pa zagotovo uspešen ter dobra spodbuda za naprej.
Se vidimo 15. februarja na naslednjem Restaurant day! :)

0 comments:

Objavite komentar