Krhko testo za pite #2

  Ni komentarjev    
Poglejmo si še eno variacijo testa za pite. Ta različica je izhaja iz Francije in je tam tudi bolj popularna. Testo se v resnici od krhkega testa za pite razlikuje le po dodatku jajca v maso. Jajce sestavine bolj poveže in vse skupaj naredi bolj krhko.

Sestavine:
  •        300g moke
  •        200g masla
  •        1 jajce
  •         voda
Postopek izdelave testa je zelo preprost. Priprave se lotimo tako kot v receptih, ki smo jih že objavili. Pomembno je, da so vse sestavine ohlajene. Začnemo s pripravo »parmezana« iz moke in masla, ki smo ga narezali na koščke. Ko moko in maslo dovolj fino vmešamo da dobimo strukturo parmezana dodamo jajce in vse skupaj dobro premešamo. Po potrebi dodamo vodo, vendar jo dodajamo zelo počasi, saj že jajce v testo doda nekaj tekočine.


Nastalo homogeno zmes nato nekajkrat pregnetemo in pustimo počivati v hladilniku vsaj pol ure. Gnetenje testa naj bo čim krajše, saj z manipulacijo testa višamo temperaturo, zaradi česar se maslo začne topiti.

Sami po pol ure  testo vzamemo iz hladilnika, ga razvaljamo in položimo v model, ter vrnemo v hladilnik dokler ga ne potrebujemo.
V receptih, kjer testo pečemo preden dodamo polnilo, ga pečemo 12-15 minut na 180°C.

Testo se lahko uporablja za sladke in slane pite. Pri sladkih pitah poskusite tudi z dodatkom 50g sladkorja v prahu.

Dober tek!


0 comments:

Objavite komentar