Krhko testo za pite v obliki spirale


Za pripravo potičaste orehove potice, smo se odločili za malo bolj praznično testo. Zamesli smo klasično krhko testo, le da ga nismo dali takoj počivati v hladilnik.

Dodatne sestavine:

  • mleti orehi
  • sladka smetana
  • cimet

Ko imamo pred seboj testo, v manjši posodici zmešamo smetano z orehi in cimetom, da dobimo enakomerno gladko maso. Testo razvaljamo na tanko in ga premažemo s pripravljeno zmesjo. Nato ga tesno zavijemo v rolo. Priporočamo vam, da ga razvaljate na peki papirju, saj se ga potem z lahkoto zavije v rolo.

Zavito rolo ovijemo v folijo in pustimo stati v hladilniku, da se ponovno strdi. Po približno pol ure, ga lahko vzamemo ven in narežemo na približno pol centimetra debele kose. Kroge položimo enega ob drugega in jih z valjarjem "spremenimo" v enotno ploskev, ki jo lahko prestavimo v formo za pite.


To je priljubljeno preigravanje s testom in namesto mešanice orehov lahko za premaz vzamete tudi samo cimet, čokolado ipd.

0 comments:

Objavite komentar