Ljubljanski lonec

  Ni komentarjev    
Mačje pite predstavljamo Ljubljanski lonec, skupnost za vse kulinarične navdušence!



Ljubljanski lonec bi postal prvi kulinarični inkubator v Sloveniji. To idejo lahko podprete na crowdfunding strani Fusedrops. Trenutno potrebujemo vašo podporo v obliki "like-ov" na spletni strani projekta Fusedrops, saj bi se radi uvrstili med top deset projektov. Pravo delo pa se bo začelo v aprilu, ko bo kampanja uradno online. O točnem datumu vas še obvestimo!

Kulinarični inkubator je prostor, ki deluje kot prava profesionalna kuhinja, s to prednostjo, da si jo deli več posameznikov. Vsak, ki deluje znotraj inkubatorja, ima tako možnost, da se spozna z vso profesionalno opremo in pa tudi s pravili, ki jih sodijo k tovrstni profesiji.
Spoznali smo, da večina kulinaričnih start upov začne s preizkušanjem ideje v lastni kuhinji, vendar je zaradi regulative to ilegalno in lahko pride do neželenih problemov, ki si jih na začetku poti težko privoščimo. Prav tako jih večina ostane le na stopnji ideje, saj nimajo možnosti ugodne implementacije. Najeti prostor s profesionalno kuhinjo oz. si jo zgraditi iz nič je ogromen strošek, ki predstavlja nevarnost, da projekt propade. Namesto, da bi se osredotočili na kvaliteten izdelek, se morajo tako boriti za vsak evro, da lahko poravnajo stroške.

S kulinaričnim inkubatorjem se lahko reši marsikateri problem, s katerim se srečamo na začetku. Na enem mestu je na voljo vsa oprema, ki se jo potrebuje, prav tako pa se gradi na skupnosti s podobnim razmišljanjem, kar lahko pripomore k hitrejši uresničitvi projekta preko izmenjave idej in mnenj. Uporabniki plačujejo manjše najemnine le za čas, ko uporabljajo prostor, ta pokrije stroške prostora in uporabe opreme.

Ljubljanski lonec bi bil tako primeren za ljubiteljske kuharje, ki želijo gostiti večerje v bolj profesionalnem okolju, kot tudi za mlade podjetnike, ki bi radi začeli z neke vrste kulinaričnim projektov - bodisi dostava, catering ipd.





Ljubljanskemu loncu lahko sledite tudi na naslednjih straneh:

Veselimo se skupnega kuhanja in hvala za podporo!

0 comments:

Objavite komentar