MalousseNavdih za tole pito je prišel s Pinteresta, samo ne popolnoma. Brskala sem za novimi navdihi in oči so mi padle na čudovito črno belo in rdečo pito. Barve so me prevzele in želela sem ustvariti nekaj podobnega, četudi mi morda ni popolnoma uspelo. Iz originalnega recepta, ki je bil zapisan pod sliko, bi lahko ustvarili pito iz mascarponeja, bele čokolade in malin. Jaz pa sem zadevo malce obrnila in ustvarila pito iz moussa iz bele čokolade in na vrhu dekorirala z malinami.

Sestavine:

  • testo za pite + kakav
  • smetana
  • bela čokolada
  • želantina
  • maline
  • sladkor
Tokrat smo si zaradi kontrasta želeli temnejše testo, zato smo že v fazi, ko zmešamo moko in maslo, dodali nekaj žlic kakava v prahu in ga tako potemnili ter dodali čokoladno aromo. Ko je testo počivalo nekaj časa v hladilniku, smo ga dali v manjše forme za pite in zopet postavili za nekaj minut v hladilnik, nato pa spekli "školjke". Pri temu receptu namreč potrebujemo v naprej spečeno testo.

Priprava moussea je precej preprosta. Nad vodno kopeljo damo četrtino smetane in za tretjino več bele čokolade. Počasi mešamo, da se čokolada stopi. V stopljeno čokolado nato vmešamo malo želantine (mi smo vzeli 3 liste za približno 1 dcl smetane in 130 g čokolade).

Medtem, ko se stopljena čokolada ohlaja, stepemo preostalo smetano. Nato v stepeno smetano postopoma vlivamo stopljeno čokolado in jo dobro premešamo. Četudi deluje masa precej tekoče, bo že po pol ure v hladilniku precej "moussasta".

Ko imate strjen mousse, z njim previdno napolnite "školjke". Po vrhu jih zgladite in malo potresite.


Pite ponovno postavite na hladno in medtem pripravite maline. V kolikor imate sveže, je najlepše, da jih postavite po vrhu. Mi smo imeli še nekaj ostankov zamrznjenih in smo s kupčka izbrali nekaj lepših celih, ki smo jih postavili po vrhu kreme. Ostale pa smo na grobo zmešali z vilico in jih prelili po vrhu. Za dekorativen in svetleč videz, lahko maline prelijete še s kakšno žlico želantine, ni pa potrebno.

0 comments:

Objavite komentar