5. Ljubljanski Restaurant Day

Dan restavracij (Restaurant day) je globalni dogodek, ki se zgodi štirikrat letno, ko ljubiteljski kuharji za en dan prostovoljno odprejo svojo restavracijo, kavarno, organizirajo piknik ipd. Festival povezuje zabava, deljenje novih kulinaričnih izkušenj in uživanje v medsebojnem druženju. Poudarek pa je na ljubiteljski pripravi hrane in jedi, ki se jih potem lahko ponudi “gostom”.

To je globalni festival, ko lahko res čisto vsak odpre restavracijo, kavarno, slaščičarno itd., vse kar potrebuje je motivacija, ljubezen do kulinarike in da dogodek prijavi na zemljevidu spletne strani Restaurant day. Vsak si kroji svoj Restaurant day oz. Dan restavracij.

Tudi mi smo pripravili že različne oblike pogostitve na Dan restavracij, tokrat bomo dogodek v Ljubljani izvedli že petič in sicer v podobni obliki, kot smo to storili na avgustovski Dan restavracij v atriju Muzeja za arhitekturo in oblikovanje.

V okviru bodočega kulinaričnega coworking prostora Ljubljanski lonec smo z Mačjimi pitami k sodelovanju povabili različne slovenske kulinarične blogerje in druge navdušence, ki bodo delili svoje kulinarične sposobnosti z drugimi. Zato vas lepo vabimo, da se nam pridružite v soboto, 21. novembra, od 11. ure dalje v spodnjih prostorih Hostla Tresor na Čopovi ulici.

Lepo vabljeni vsi, ki bi radi preživeli prijeten dan ob preizkušanju različnih  dobrot, ki jih bodo pripravili mladi ljubiteljski kuharji in ustvarjalci.


p. s. Istočasno se bodo nadstropje višje dogajaleNjam zgodbe - blogarski dogodek leta za vse ljubitelje kulinarike! 

0 comments:

Objavite komentar